Нинова: БСП участва в служебния кабинет само с Янаки Стоилов

Нинова: БСП участва в служебния кабинет само с Янаки Стоилов

„Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов. Несериозно е ГЕРБ да твърди, че БСП е вкарана през задния вход във властта.“ Това заяви за БНР лидерът на левицата Корнелия Нинова.

По думите ѝ Стоилов е станал служебен министър на правосъдието с програмата на БСП, за да прави реформа в правосъдната система и ще се справи с работата, „защото има качествата да го направи“. БСП не смята да използва това в предизборната си кампания.

„Ще работим за това да се покажем като управленска алтернатива. „Има такъв народ“ беше емоционален избор, но не са управленска алтернатива“, посочи Нинова. Тя припомни, че позицията на БСП в 45-ия парламент е била да се състави временен кабинет на ИТН с няколко приоритета – спешни социални мерки, План за възстановяване и ревизия на управлението на Бойко Борисов. От партията на Слави Трифонов не са имали „нито готовност, нито потенциал, нито желание“ да направят това.

Нинова определи като логични и наложителни промените в институциите, които направи служебното правителство. „НАП и Агенция „Митници“ работеха като чадър и инструмент за натиск“, обясни тя.

Междувременно в БСП вече е започнал процесът по номинации на лица за листите за предсрочните избори. Освен това на 22 май на Национален съвет на партията ще бъде предложен нов състав на Изпълнителното бюро, което подаде оставка веднага след проведените избори на 4 април, на които БСП изпадна от устойчивата си втора позиция при разпределението на мандатите, тъй като бе изместена от „Има такъв народ“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ