Нинова: Датата 11 юли крие риск от ниска избирателна активност

Нинова: Датата 11 юли крие риск от ниска избирателна активност

Не говорихме с президента за конкретни имена за служебен кабинет, но датата 11 юли крие риск от ниска избирателна активност. Готови сме за нови избори, очакваме да подобрим резултатите си. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова след като върна на президента третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Не говорихме с конкретни имена за служебен кабинет. Оставихме този разговор за по-късно между президента и нас. Така че нямаме новина в това отношение. Може би новината днес е, че отиваме на предсрочни избори най-вероятно на 11 юли. Тази дата крие риск за ниска избирателна активност, даваме си сметка за това, както и за отговорността, която имахме с третия мандат. Дали е справедливо, или не да бъде връчен на нас третият мандат, решава единствено президентът Радев, съгласно Конституцията", коментира Нинова. 

По думите й, нито една партия в парламента не си е говорила с другите партии, нито помежду си. "Това е лошото за България – в този парламент нямаше диалог. Надделя партийното его, личният егоизъм, желанието да се отиде спешно на избори, за да се спечелят още повече гласове. Това политическо късогледство доведе до тази ситуация. Знаете, че още от началото, когато започнаха мандатите, заявихме подкрепа за втората сила за 4-5 неща", подчерта лидерът на БСП.

"Слави Трифонов заяви, че искат избори, за да имат по-голяма легитимност. Знаете, че абсолютно мнозинство е невъзможно. Готови сме за избори", каза още Нинова. Попитана дали очаква БСП да подобри резултатите си, тя отговори с "Разбира се". На въпрос дали е готова да стане служебен премиер, Нинова отговори с думите: "Това беше хубава шега". 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ