Нинова нарежда, но кой ли ти чува...

Нинова нарежда, но кой ли ти чува...

Нинова нарежда, но кой ли ти чува...

Въпреки нареждането и желанието на Корнелия Нинова напусналите парламента депутати от БСП да не получават пари от Народното събрание , на 18 и 19 февруари нейните народни представители са взели пари - 16 за пътни, 19 - дневни командировъчни . Това съобщи пред журналисти председателят на парламента Цвета Караянчева. В понеделник и вторник тази седмица депутати-социалисти са заявили служебни автомобили, сега вече няма подобни заявки, каза тя и припомни, че по това време от БСП вече официално бяха обявили решението за напускане на НС до изпълнение на определени условия. Отделно има представители от БСП в командировка зад граница, допълни Караянчева, цитирана от БТА.
Така че, ако Корнелия Нинова не може да си контролира парламентарната група, е неин проблем, но аз няма как да наложа административни санкции или по някакъв начин да се произнеса еднолично и да променя правилника. Нинова прати писмо вчера на Караянчева, с което я уведоми, че депутатите от БСП спират да ползват всякакви благини, - коли, заплати, бюджети за служебти разходи и т.н., докато са извън парламента.
Днес Караянчева върна "жеста" на Нинова с писмо, в което припомни на лидера на социалистите правилника за работа на парламента, който определя как, в какъв размер депутатите получават възнаграждения. Писмото на Нинова от вчера е само една декларация, коментира тя. Едната трета от заплатите, които според правилата взимат депутатите, въпреки неоправдани отсъствия от работа, ще им бъдат превеждани по сметките и върху тях ще се правят законовите удръжки, посочи Цвета Караянчева. 
По сегашния правилника на НС няма как парламентаристите да останат изобщо без възнаграждения и осигуровки, разясни тя.
За момента не е постъпило нито едно предложение за промени в ПОДНС. На коалиционен съвет са били разменени мисли за промени в правилника. Лидерът на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров преди дни обясни своите виждания как да се изменят разпоредбите за заплатите на депутатите пред журналисти в НС, но до момента нищо не е постъпило в деловодството на парламента.
За отпадането на парламентарния контрол днес Цвета Караянчева обясни, че не става въпрос за провала му. Въпросите на левицата, над 100, са преформатирани в писмен вид и са качени на сайта на НС, информира тя

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ