Нинова обсъди с Кирил Петков следващите стъпки в преговорите за кабинет

Нинова обсъди с Кирил Петков следващите стъпки в преговорите за кабинет

Корнелия Нинова е обсъдила с Кирил Петков следващите стъпки в преговорите за кабинет. На 23 ноември започват срещите на експертните групи за изработване на програма. В тях ще участват по трима души от всяка страна". Това написа в личния си профил във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й, групите са 18 на брой: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно правителство, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развитие, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси и Международни отношения.

"Вярвам, че ще положим усилия да има редовно правителство и работещ парламент", пише още Корнелия Нинова. 

Припомняме, че "Продължаваме промяната" започна преговори с представители на "Има такъв народ", "БСП за България" и "Демократична България" за сформирането на коалиционно правителство още във вторник. На тях беше обсъден процеса на преговорния период. "Всяка една от политическите сили ще даде своите най-добри специалисти по политиките, те ще бъдат обсъдени на съвместни срещи между всички участници, а не на отделни. Целта е накрая да излезем с обща управленска програма", обясни тогава Кирил Петков.

Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори. "Възраждане" би преговаряла за подкрепа на бъдещ кабинет с "Продължаваме промяната" само при ангажимент от тяхна страна за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради Covid-заразата, обяви лидерът на партията Костадин Костадинов. От "Продължаваме промяната" не приемат условието на "Възраждане", посочи за БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния вот.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ