"Нова република": Готви се управление ГЕРБ-БСП без опозиция

Нова република: Готви се управление ГЕРБ-БСП без опозиция

Готви се управление ГЕРБ-БСП без опозиция, предупреди Мартин Димитров при официалното представяне на надпартийната платформа "Нова република".

"Нова република" е единствената алтернатива на статуквото. По думите му, партиите на статуквото са готови на всякакви комбинации, да си направят експертен, служебни кабинети. Затова за всички, които не приемат сегашната ситуация, има само един път и това е пътят на "Нова република", посочи бившият лидер на СДС. В противен случай няма да има истинска съдебна реформа, доходите ще останат ниски.

Мартин Димитров обяви, че, ако "Нова република" управлява, реално за четири години е възможен ръст на икономиката от 6-7 процента, увеличение на доходите с 50 на сто.

Когато си управлявал последните 6-10 години и не си го направил, няма и да го направиш, коментира Димитров предизборните обещанията на други политически партии. Както и, добави той, не може да си защитник на малкия и средния бизнес, и на картелите, и монополистите едновременно.

Целта на платформата е промяна на фундамента на България, декларира Трайчо Трайков, говорител на надпартийното обединение. Тогава, подчерта той, няма да е възможно патриоти да се наричат хора, които поставят интересите на чужда държава над тези на своя собствен народ.

Политиците често налагат разделителни линии, за да наложат собствената си политическа физиономия, целта ни е да има само една линия и от едната й страна да е мафията, от другата - всички останали, допълни той.

По време на представянето на надпартийната платформа, нейният председател Радан Кънев се обяви за единно дясно, но без "фалшивото дясно на социалистическата партия ГЕРБ".

Той поиска прошка от последователите си заради това, че два пъти ги е вкарал в коалиция с ГЕРБ.

Имаме огромен грях, особено аз - два пъти обединихме дясното с ГЕРБ - през 2009 г. и 2014 г. Два пъти дясното в България беше единно зад "Бай Кой", повтори Кънев. Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква, зарече се лидерът на "Нова република".

Той отчете, че резултатът от управлението на Борисов са по-малко свобода, охранени чиновници, вихрещи се картели. Дясното не може да бъде такова, да гони хората в чужбина, да принуждава стотици хиляди с десни убеждения да гласуват за лявото, за да спрат ГЕРБ, обясни председателят. Бойко и БСП , подчерта Кънев, са тези, които връщат БСП на власт. И обяви, че левицата ще напусне завинаги властта, когато те, отдясно, се постараят  Борисов да напусне завинаги политическата сцена.

Радан Кънев започна изказването си, споделяйки, че е очаквал присъстващите в залата да бъдат едновременно стреснати, заради прогнозите на социолозите за два процента на изборите, и в същото време гневни. Очаквах да бъдете гневни към мен, защото аз го заслужавам, защото ви вкарах в безпринципен политически блок с наследниците на червената номенклатура, преговарях за министри, обърнах света да има коалиция в 43-тия парламент с надеждата, че ще изпълни поне малка част от програмата ни. С тези откровения политикът поиска извинение за подкрепата си и първоначалното участие в управлението на коалиционното правителство ГЕРБ-Реформатори.

Не сме ние, които се плашим от мафията, а тя от нас, даде заявка Кънев за приоритетите на "Нова република".

Победата се извоюва не от черната овца, нужна е общност - аз, вие - за силна България, завърши лидерът на надпартийното обединение словото си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ