Отказаха да създадат анкетна комисия за изграждането на пътища

Отказаха да създадат анкетна комисия за изграждането на пътища

Отказаха да създадат анкетна комисия за изграждането на пътища

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на „БСП за България” за създаване на анкетна комисия за установяване на пропуските и нарушенията в дейността на Агенцията „Пътна инфраструктура” и бившата Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти” при провеждането на обществени поръчки.

„За” създаване на комисията гласуваха 93 народни представители, „против” 101- и „въздържали се” - 25 , с което предложението не бе прието.

В рамките на дебата заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев обясни, че няма нищо по-естествено колегите му от ГЕРБ да подкрепят Комисията за магистралите, предаде „Фокус”. Кирил Добрев от БСП заяви, че целта на Комисията за магистралите е да се види кой носи политическата отговорност и да се отговори на българския народ колко струва гордостта на ГЕРБ.

Народният представител БСП Манол Генов поясни, че идеята на тази комисия е не само да установи нарушения или нередности, но и да разшири обхвата и кръгозора по отношение на тези пропуски.

Секретарят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков коментира, че изграждането на инфраструктура в последните години винаги е било олицетворение на последното правителство на ГЕРБ и в тази посока няма от какво да се притесняват.

Колегата му Данаил Кирилов от ГЕРБ посочи, че с Комисията за магистралите, от БСП искат да обърнат ефекта в дефект и да внушат, че нещо хубаво, не е чак толкова хубаво.

Народният представител от ГЕРБ Ивайло Московски попита кои ще бъдат хората, които ще оценяват техническите експертизи или изслушванията. По време на дебата Веселин Марешки от „Воля” призова да се създаде комисия, която да разследва целия преход, а не по един конкретен въпрос.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ