Парламентът прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Валентин Николов

Парламентът прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Валентин Николов

Парламентът прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Валентин Николов

Със 172 гласа "за", двама "против" и един "въздържал се" парламентът прекрати пълномощията на народния представител от ГЕРБ Валентин Николов. Досегашният председател на парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов обяви в понеделник във Фейсбук, че е подал заявление за напускане на Народното събрание, тъй като ще участва в конкурса за член на Съвета на директорите на "Български енергиен холдинг" /БЕХ/. 

Въпросната процедура бе обявена от Министерството на енергетиката на 29 януари и на 8 февруари изтече срокът за подаване на кандидатури. Все още няма яснота колко са внесените документи, но се очаква списъкът да бъде публикуван в следващите дни.  

Валентин Николов беше народен представите в три парламента, председател на енергийната комисия, преди това е бил зам.-министър на енергетиката и изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй". 

[[{"fid":"368713","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":190,"width":150,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]] 

Валентин Николов. Снимка от Народното събрание 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ