Партиите отново не се разбраха за резултатите от гласуването на закона за НСО

Партиите отново не се разбраха за резултатите от гласуването на закона за НСО

Партиите отново не се разбраха за резултатите от гласуването на закона за НСО

Няма решение как да се процедира с резултатите от вчерашното гласуване на закона за НСО, стана ясно след извънредно заседание на Председателския съвет.

Парламентарните групи отново не се разбраха за това дали в четвъртък са били приети промените в закона, които предвиждат премахване на охраната от НСО на главния прокурор и други лица.

Припомняме, че в четвъртък след разгорещени дебати и гласуване председателстващата пленарното заседание Росица Кирова от ГЕРБ обяви, че законопроектът не е приет, въпреки че "за" него бяха гласували 98 депутати, един беше "против" и един "се въздържа", с мотива, че няма 121 народни представители. Депутати обсадиха трибуната и поискаха прегласуване, а Мая Манолова дори предложи поименно броене. Десислава Атанасова oт ГEРБ пoиcкa прoвeркa нa квoрумa чрeз eлeктрoннaтa cиcтeма, която установи 125-ма народни представители в залата.

Последва ново гласуване, при което законопроектът бе подкрепен от 101 депутати и само един "против".

Председателстващата Росица Кирова обяви, че той не е приет и удари звънеца за край на пленарния ден, последваха нови скандали и бурни реакции в кулоарите на парламента.

Междувременно председателят на Народното събрание Ива Митева заяви пред БГНЕС, че „всички гласувания по Закона за НСО са нищожни“.

По думите й има нарушение на правилника при първото гласуване на промените.

Тя предложи да включат гласуването на законопроектите за изменение и допълнение в Закона за Националната служба за охрана в днешния дневен ред.

От ГЕРБ са против прегласуване на закона.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ