Песков: Никой в Русия не мисли за ползване на ядрено оръжие

Никой в Русия не обмисля идеята за използване на ядрено оръжие. Това обяви говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, по време на интервю за PBS снощи.

„Имаме концепция за сигурност, която много ясно гласи, че само когато има заплаха за съществуването на държавата, можем да използваме и реално ще използваме ядрени оръжия, за да премахнем заплахата за съществуването на нашата страна“, каза той.

След като водещият Райън Чилкът настоя за твърда позиция на Русия по отношение на ядрените оръжия, Песков заяви, че „никой не мисли за използване, дори и за идеята за използване на ядрено оръжие“.

Освен това призова Русия да не бъде притискана в ъгъла с разширяването на НАТО. „В продължение на няколко десетилетия ние казвахме на колективния Запад, че се страхуваме от придвижването на вашето НАТО на изток… Моля, погрижете се за това. Не ни притискайте в ъгъла. Не“, коментира той.

Песков отново коментира изказването на американския президент Джо Байдън, който през уикенда каза, че Путин „не бива да остава на власт“. По думите на Песков това е лична обида. „Трудно може да си представим място за лична обида в реториката на политически лидер и особено политически лидер на най-великата държава в света, на САЩ“, каза той.

Говорителят на Кремъл уточни, че руската страна няма съмнения, че всички цели на „специалната военна операция“ в Украйна ще бъдат изпълнени.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ