Петър Москов готов да обяви КОД

Петър Москов готов да обяви КОД

Петър Москов готов да обяви КОД

Бившият министър на здравеопазването от втория кабинет "Борисов" и бивш зам.-председател на ДСБ Петър Москов стартира новия си политически проект, чието създаване анонсира още в края на миналата година. Под абревиатурата КОД той и негови съмишленици учредяват Политическа партия "Консервативно обединение на десницата". Очаква се създаването на партията да бъде официално оповестено утре. Сред учредителите й се спрягат имената на бившия зам.министър на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, бившият депутат от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов, Ралица Кирилова, която преди две години беше и кандидат за председател на ДСБ, известният психиатър и общественик Любомир Канов.

Вече е готова обаче учредителната декларация на КОД от която става ясно, че новата партия е проектирана да бъде "ясна алтернатива на очевидния провал на либералните, социални и зелени доктрини, превърнали живота ни в постоянен експеримент. "  Създателите на КОД се определят като "просветени патриоти" и поясняват защо: "Защото ценим миналото и вярваме, че отстояването на идентичността и традициите са достойният път за принадлежността на България към свободния свят, демокрацията и високия жизнен стандарт. Либералната претенция за отказ от идентичност е отказ от бъдеще."

"Създаваме НОВА ДЯСНА ПАРТИЯ, водени от убеждението, че десните хора бяха излъгани, а дясното беше подменено от социалисти, които изградиха псевдо капитализъм в условия на либерален модел.

Създаваме ЕВРОПЕЙСКА партия, за да се борим за ЕС, основан върху европейската християнска цивилизация и нейните ценности. Съюз, който работи за опазването и развитието на благоденствието на европейците. Общност от достойни суверенни нации, обединени в солидарно усилие за просперитет и нарастващо благоденствие. Съюз с ясни географски, културни и икономически граници. ", се казва още в учредителната декларация.

Инициативният комитет за създаването на КОД открива и подписка за набиране на членове-учредители  в София, Русе, Пловдив, Видин, Перник, Бургас

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ