Почина президентът на ОАЕ

Почина президентът на ОАЕ

Почина президентът на ОАЕ

Президентът на Обединените арабски емирства  Халифа бин Зайед ал Нахаян почина на 73-годишна възраст, съобщиха държавните информационни агенции, цитирани от Си Ен Би Си.

Шейх Халифа беше вторият президент на страната от Персийския залив, като той пое поста през 2004 г. На него се приписва икономическия подем на страната, която в последните години се превърна в популярно място за чуждестранни инвестиции.

„Министерството на президентските дела изказва съболезнования на народа на ОАЕ, , на арабските и ислямските народи и на целия свят за кончината на Негово Височество шейх Халифа бин Зайед ал Нахаян, президент на ОАЕ“, се казва в изявление на държавната информационна агенция WAM. Оттам посочват, че президентът е починал след продължително боледуване.

От министерството посочиха още, че в страната ще бъде обявен четиридесетдневен траур, а в следващите три дни ще бъде прекратена работата на всички министерства и ведомства, както и на федерални, местни и частни лица. Знамената ще бъдат спуснати наполовина.

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ