Повдигнаха обвинение на отправилия смъртна заплаха към Ива Митева

Повдигнаха обвинение на отправилия смъртна заплаха към Ива Митева

Повдигнаха обвинение на отправилия смъртна заплаха към Ива Митева

Прокуратурата повдигна обвинение на 26-годишния Любомир Яков за заплаха за убийство на председателя на парламента Ива Митева. Яков е задържан за 72 часа, като прокуратурата ще поиска от съда той да остане за постоянно под стража.

Любомир Яков беше арестуван в Стара Загора вчера. Мотивите за отправената от него заплаха остават неизвестни.

Младежът е с адресна регистрация от пловдивско село.

Името му нашумя през 2020 г., когато той получи условна присъда за телефонна заплаха. Тогава през 2019-а заплаши да взриви автогарата в Пловдив, като е установено, че заплашителните обаждания са били на няколко пъти и са подадени от Стара Загора, припомня БНТ.

За него се знае, че той е имал много профили в социалните мрежи, където се е представял за сирак и е искал помощ от хората, като по този начин е мамел тези, които са решили да му помогнат. Замесен е и в хулиганска проява - след скандал с водач на тежкотоварен камион той разбива стъклото на камиона.

"Ако кажа, че не се притесних в първия момент, ще излъжа, но странното, е, че се е случило точно днес, когато имаше силни спорове по Закона за НСО. Не ме е страх, по-скоро може би ме е страх за близките ми, за детето ми", коментира вчера Митева пред журналисти в Народното събрание. Може да не е сериозен сигналът, защото той е буквално едно изречение - "Утре ще убия Ива Митева", обясни тя. Такива сигнали бяха представени и на комисията и въз основа на тях е сложена охрана на много лица в държавата, затова искаме тази промяна и не приемам упреците, че съм популист и дребнава. Просто искаме да преразгледаме лицата, основанията, мотивите, решенията да бъдат мотивирани и да се налага охрана, когато е наложително и трябва да се направи, защото това е огромен разход за държавата, обясни тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ