Борисов: Трябва да свикнем, че излизаме от пандемията

Борисов: Трябва да свикнем, че излизаме от пандемията

Най-добрата антикризисна мярка е от 21 декември да започнем да отваряме всичко поетапно. Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно със социалния министър Деница Сачева е на посещение в завод за хляб и тестени изделия. 

"Над 1,1 млрд. лв. е дала държавата да помага на бизнеса", посочи Борисов и добави, че ако ситуацията продължава да се подобрява, на 14 декември ще бъдат отворени детските градини и яслите. 

"Няма икономическа логика, в която без да се събират данъци и без да се произвежда държавата да плаща заплати, защото тя няма свои приходоизточници. Ние не искаме да теглим дългове, които да се плащат от бъдещите поколения и затова най-добрата антикризисна мярка е отварянето. Няма как да не се работи, а някой да плаща заплати в съотношение 80 към нула процента и то за всеки бизнес", посочи премиерът. 

По думите му, трябва да свикнем, че излизаме от пандемията. "Има ваксини, има лекарства, докторите се научиха и лекуват", посочи той.

И направи прогноза, че финансово-икономическата криза ще бъде толкова тежка през следващата половин - една година, че практиката "Давайте пари, че да държим работници", няма да продължи вечно. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ