Проф. Герджиков водил разговори с дясноцентристки партии за номинацията му

Проф. Герджиков водил разговори с дясноцентристки партии за номинацията му

Проф. Герджиков водил разговори с дясноцентристки партии за номинацията му

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще отговори след два дни на основния въпрос кой е предложил неговата кандидатура за президент. Това заяви самият той пред журналисти преди началото на официалното откриване на новата учебна година в СУ днес. Снощи той потвърди с официално изявление, че е приел да бъде номиниран за кандидат-президентската надпревара без да уточни от кого идва предложението. Кандидатурата на проф. Герджиков се свързва на този етап с ГЕРБ-СДС, тъй като по-рано през деня от формацията неофициално заявиха, че ще подкрепят тази номинация. Очаква се обаче проф. Гердижков да бъде издигнат официално от Инициативен комитет. 

„Ще ви кажа няколко думи, няма да отговарям на въпроси. Моля ви, след това да не пречите на церемонията. Само след два дни ще отговоря на всичките ви въпроси, ще отговоря на всички покани за интервюта и участия“, каза днес проф. Герджиков пред журналисти. Той не отрече, че е имал разговори с дясноцентристки партии и посочи, че очаква подкрепа от множество политически сили.

„Приех Инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на Република България. Смятам, че мога да бъда полезен с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията. Работил съм на няколко места, в организации, които са сложни. Аз съм ректор на най-големия и сложен български университет, аз съм председател на Съвета на ректорите, и опитът ми оттам да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям. Затова единствената ми мотивировка в този момент, когато политическото и социалното тяло е разпокъсано, е да помогна за обединението на всички партии, всички българи“, отбеляза проф. Анастас Герджиков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ