Прокуратурата изпрати на МВР списъка на Кирил Петков

Прокуратурата изпрати на МВР списъка на Кирил Петков

Прокуратурата изпрати на МВР списъка на Кирил Петков

Прокуратурата изпрати на МВР предоставените от премиера Кирил Петков медийни публикации, свързани с 19 лица, за които твърди, че вероятно са извършили криминални и икономически престъпления. Това информират от държавното обвинение и допълват, че това е станало вчера. 

Списъкът е изпратен в МВР с оглед получаване на пълната информация за лицата. Искането е и за това дали и какви действия правоохранителните органи са предприемали съгласно своите правомощия. 

Прокуратурата информира още, че няма да снема сведения от журналистите, автори на предоставените от министър-председателя публикации, относно съдържанието на написаните от тях материали. 

Припомняме, че на 9 февруари Върховната касационна прокуратура разпита премиера Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова. На разпита премиерът Петков предостави на наблюдаващите прокурори медийни публикации, свързани с 19 лица, за които твърди, че вероятно са извършили криминални и икономически престъпления. Причината за разпита беше срещата между премиера и Иван Гешев, на която Петков е посочил имена и прякори на хора, които според него са в основата на икономическата и криминалната престъпност в страната, но срещу тях не са предприети действия за търсене на наказателна отговорност. Бориславова пък беше призована, защото е присъствала на разговора им. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ