Спецпрокуратурата проверява Кирил Петков заради гражданството му

Спецпрокуратурата проверява Кирил Петков заради гражданството му

Спецпрокуратурата проверява Кирил Петков заради гражданството му

Прокуратурата обяви, че от 24-ти август се извършва проверка, свързана с бившия икономически министър Кирил Петков, предаде БНР.

Поводът е бил сигнал от гражданин, подаден по електронната поща с твърдения за извършено престъпление от Петков в качеството му на министър на икономиката. Сигналът е бил идентичен с твърдения в публикация във вестник „Труд“ от 22-ри август.

Не се уточнява какво се проверява, но от съобщението от спецпрокуратурата става ясно, че проверката е свързана с гражданството на Петков, защото се посочва, че предстои по делото да бъдат приобщени и относимите към казуса документи, включително и от Конституционния съд.  "На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд", се казва в съобщението на прокуратурата.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление, уточняват от държавното обвинение.

Вчера Конституционният съд отказа да изслуша Кирил Петков по делото за двойното му гражданство.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ