Първи дебат на кандидати за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ. Тръмп: Скука!

Първите 10 претенденти за номинацията на американската Демократическа партия започнаха двучасовия си дебат с излагане на амбициозни планове за промяна на икономиката и обвинения, че политиката на президента Доналд Тръмп облагодетелства богатите за сметка на работещите американци, предаде Ройтерс.

В центъра на първия дебат е сенатор Елизабет Уорън, която е начело в допитванията. Тя каза, че иска да върне правителството при хората и че твърде дълго монополите са правели дарения за предизборните кампании и са финансирали политическите щабове, които ги набират, предаде БТА.

Освен Уорън, в първия дебат участват сенаторите Кори Букър и Ейми Клоубъшар, бившите конгресмени Бето О`Рорк и Джон Дилейни, бившият министър на жилищното строителство Джулиън Кастро, кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, конгресменката Тълси Габард, губернаторът на щата Вашингтон Джей Инсли и конгресменът Тим Райън.

Междувременно президентът Доналд Тръмп нарече дебата на Демократическата партия "скучен", предаде Ройтерс.

Въпреки това екипът на неговата кампания за преизбиране на изборите догодина внимателно следеше словесната битка между тях.

Няколко от кандидатите директно атакуваха Тръмп, но той реши да не им отговаря индивидуално, а се опита да омаловажи цялата дискусия като скучна. Когато поради технически проблем излъчването на втория час от дебата бе прекъснато за кратко, Тръмп бе доста язвителен към екипите на двете телевизии - Ен Би Си Нюз и Ем Ес Ен Би Си, като посочи, че те трябва да се срамуват за този ужасен технически срив. "Наистина непрофесионално и достойно само за организации за фалшиви новини, каквито са те", отбеляза той. Двете телевизии са сред онези, които той редовно обвинява, че са нечестни към него.

По-активно реагира мениджърът на неговата кампания Брад Парскейл, който иронизира участниците в дебата на демократите по темата за имиграцията в САЩ. "Сега демократите се обявяват за ОТВОРЕНИ ГРАНИЦИ! Хубавото на този дебат е, че американският народ сега може да види колко крайно леви са тези кандидати, - писа Парскейл в Туитър, цитиран от Ройтерс. - Ако тяхната политика бъде реализирана, милиони чужденци ще залеят нашата система и ще блокират нашите обществени услуги. Те са откъснати от реалността."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ