Радев отвръща на Борисов: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

Радев отвръща на Борисов: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

"Откакто ни управлява г-н Борисов смъртността расте, а България се стопи със 600 000. И недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици". С тези думи президентът Румен Радев отговори на репликата на премиера Борисов, че българите имали голям късмет, че ги управлява именно той, а не Радев, който щял "да постъпи като Путин и Борис Джонсън и щяха да измрат хора". 

"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността", коментира Радев при посещение в Елин Пелин. И похвали местната власт, ангажирана с развитието на младите хора и с подкрепа на бизнеса.

Президентът каза още, че не вижда смисъл премиерът "сам да се хвали, при толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя" и припомни, че през февруари е снел доверието си от правителството. 

"Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права", заяви още Радев, според когото е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ