Радев нарече Борисов "диспечер на порции"

Радев нарече Борисов диспечер на порции

Радев нарече Борисов "диспечер на порции"

Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти във високопланинския комплекс "Белмекен", цитиран от БТА. Той посети комплекса, за да се запознае с условията за подготовка на спортистите, след което поведе поход към връх Зъбчето в Рила.

Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната. Не общувам с този бизнес, който я празни със скандални обществени поръчки, където основен диспечер на порциите е премиерът, каза Радев. Той подчерта, че никой бизнес не го е упрекнал в рекет или корупция. "Знаем чий пиар е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, уж ,за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото им помпозно откриване", добави президентът. Той направи коментара по повод продължаващите разкрития за отношенията на бизнесмена Пламен Бобоков с "Дондуков"2. Самият Бобоков пък показа разпечатка от sms-кореспонденция, в която е търсил помощ по казуса с либийския танкер "Бард" и за която твърди, че е с Борисов. И премиер, и президент вчера коментираха, че няма нищо нередно в това представители на бизнеса да търсят съдействие от властта. Радев настоя и прокуратурата да публикува цялата му комуникация с Пламен Бобоков след като от държавното обвинение оповестиха нови разпечатки от терлефона на бизнесмена, в които се виждат препратки към кореспонденции с "Prezident - Rumen Radev" и c "Desi Radeva".

Радев изрази тревога за случващото се в района на Рилските езера. По думите му те са "красота, която е на милиони години, и няма нужда някой тепърва да ни я преоткрива и показва". След като съсипахме морето си, метастазите на алчността и злоупотребите вече пълзят и в планината. Багерите не се посвениха да се качат и там, посочи държавният глава. Според него "личните интереси надделяват над обществените и пред очите ни най-безсрамно се лее нов и нов бетон".

Президентът отбеляза и че е притеснен за начина, по който се управлява ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас. Той подчерта, че многократно е призовавал да има план за безопасно и управляемо излизане от кризата, но това не се е случило. Когато не се работи с ясни правила, а се работи за обслужване на нечий рейтинг, се получава така, каза в заключение Румен Радев.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ