Радев: Трябва да дадем шанс на този парламент

Радев: Трябва да дадем шанс на този парламент

Радев: Трябва да дадем шанс на този парламент

Българите очакват решения, които да бъдат взети от този парламент, така че трябва да му дадем шанс да свърши полезна работа. Това заяви президентът Румен Радев по време на събитие, на което даде начало на екоинициативата „Да засадим дърво, да възродим българската гора“.

„Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно с широка парламентарна подкрепа правителство, обединено около ясни принципи и приоритети“, коментира държавният глава. „Една безпринципна коалиция може да задълбочи кризата“, допълни още той.

Той допълни, че скоро ще вземе решение кога да връчи проучвателния мандат на втората политическа сила в новия парламент, „Има такъв народ“.

По думите му все още е рано да се говори за трета потенциална партия, на която да се възложи съставяне на правителство. „Зависи какво ще се случи на втория мандат, но очаквам парламентарно представените политически партии и настоящото правителство да намерят сили ида проявят отговорност за актуализация на бюджета, защото ще бъде крайно безотговорно към милионите български пенсионери, към трудещи се, към хиляди фирми, изправени пред фалит, да се окажат без подкрепа, точно когато имат най-голяма нужда“, обясни Радев.

„Не трябва да губим надежда, трябва ясно да заявим нашите очаквания да бъде съставено редовно правителство“, каза президентът.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ