Радев води в 21 области, Цецка Цачева е първа в три

Радев води в 21 области, Цецка Цачева е първа в три

Радев води в 21 области, Цецка Цачева е първа в три

Кандидатпрезидентската двойка на БСП ген. Румен Радев и Илияна Йотова водят в 21 области на страната. Цецка Цачева е начело в три, Пламен Орешарски също взима три области. Веселин Марешки води в един район, съобщиха от ЦИК, цитирани от bTV.

За първи път от 1990 г. кандидат на БСП печели изборите в София. Ето и останалите градове, подкрепили Радев: Пловдив, Стара Загора, Сливен, Враца, Добрич, Хасково, Велико Търново, Ловеч, Пазарджик, Кюстендил, Видин, Плевен, Перник, Хасково, Силистра, Шумен, Ямбол, Смолян, Монтана и Русе. В последната област той взе преднината от Красимир Каракачанов, който водеше, според данните на ЦИК към 5:30 ч. от деня.

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев са първи в три области - Благоевград, Габрово, Бургас.

Пламен Орешарски е първи в Кърджали, Разград и Търговище. Веселин Марешки води в родния си град Варна.

Как протече гласуването на националния референдум?

Положителен отговор получиха и трите въпроса в допитването. 71,96% са отговорили с "Да" за мажоритарен избор на депутати, 61,84% за задължително гласуване и 72,41% на сто за на намаляването на партийните субсидии.

При всички положения резултатите от референдума ще трябва да бъдат обсъдени в парламента.

Ако активността надмине необходимите 3,5 милиона гласа, депутатите ще са длъжни да се съобразят с отговорите. Засега обаче прогнозите са, че за целта не достигат около 100 000 гласа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ