Реформаторите ще подкрепят Цачева на балотажа

Реформаторите ще подкрепят Цачева на балотажа

Реформаторите ще подкрепят Цачева на балотажа

Реформаторите в по-голямата си част ще подкрепят кандидат-президентската двойка Цецка Цачева - Пламен Манушев на втория тур. Това обяви пред журналисти лидерът на СДС Божидар Лукарски след заседание на изпълнителния съвет на РБ и разговори на „Г.Раковски” 134 с двамата кандидати на ГЕРБ.

На срещата не присъства лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Изборът на 6 ноември е съдбоносен. Считам, че най-естественото е да бъда тук, където са лидерите на българските граждани, подкрепили десните ценности - евро-атлантическата ориентация на България”, заяви Цачева. 

„Проведохме кратка и делова среща с колегите от ГЕРБ. Ние ще подкрепим Цецка Цачева твърдо на втори тур. Аргументите са много. Ще кажа като председател на СДС - партията, която свали комунистите от власт, че не можем да направим действие, което да ги върне на власт”, каза Лукарски

Цачева отново обеща, ако бъдат избрани с Манушев, да бъдат гарант за евро-атлантическата ориентация на страната, която върви заедно с модернизация на армията. 

„Нашата президентска двойка ще е гарант за запазването на европейското развитие на България, както и членството ни в алианса, чрез модернизиране на професионалната българска армия. Аз очаквам от лидерите, които единно застанаха зад нас, с изключение на Радан Кънев, да призоват всички граждани на България, които не желаят отново управление на БСП и ДПС. Няма да се подвоумя, ако е необходимо да използвам правомощието на президента да внеса законопроект за изменение на Конституцията. На карта е заложено бъдещето на България. Дали ще отстоявам националните си интереси сред другите евродемократични държави или за пореден път ще сменяме посоката си”, допълни Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ покани кандидата на РБ Трайчо Трайков на среща, за да чуе мнението му дали ще допусне червен генерал да поведе президентската институция и да бъде направен завой в евроантлантическата ориентация на страната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ