Румен Радев: Трябва да имаме кабинет

Румен Радев: Трябва да имаме кабинет

Румен Радев: Трябва да имаме кабинет

Най-важната и непосредствена задача е съставянето на нов кабинет. Това заяви президентът Румен Радев на пристигане в Народното събрание.

Той поздрави депутатите от 46-ото Народно събрание и им пожела успех.

„Аз съм убеден, че народните представители и политическите партии в парламента ясно осъзнават своята отговорност да излъчат редовен кабинет. Това е най-важното към момента“, допълни той.

Според него служебното правителство е започнало важни промени в обществото и в държавата. „Надявам се и е редно излъченият редовен кабинет от Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната“, коментира Радев и допълни че от действията на депутатите зависи да се възстанови доверието на гражданите.

По думите му България „не може да си позволи да пилее повече историческо време“, както и че трябва да се състави кабинет с широка парламентарна и обществена подкрепа.

„В момента, в който Народното събрание се конституира, аз ще стартирам конституционно определената процедура за консултации и проучвателен мандат“, поясни още държавният глава. Според него обаче зависи какво ще се случи днес и утре, както и какво ще се случи с първия и втория мандат и с диалога между политическите партии.

„Днес е денят на надеждата“, завърши Радев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ