Глоби за 21 депутати без маски в парламента

Глоби за 21 депутати без маски в парламента

Глоби за 21 депутати без маски в парламента

21 депутати ще бъдат глобени заради неспазване на изискването за носене на маски на закрито. Нарушенията бяха установени при проверка на служители на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) в сградата на Народното събрание. Това е първата от началото на годината проверка от страна на здравните власти спазват ли се мерките в парламента.

Без маски на работа са били всички депутати от ПГ на "Възраждане", 5-има от ПГ на ГЕРБ, 2-ма от ПГ на "Има такъв народ" и 1 от ПГ на "Демократична България".

На всички тях са изпратени покани да се явят в регионалната здравна инспекция за връчване на актове за административно нарушение. Предвидените глоби за физически лица са от 300 лв. до 1 000 лв.

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов, от чиято парламентарна група всички депутати бяха хванати в нарушение на противоепидемичните мерки, заяви по-късно пред журналисти, че ще обжалват, ако бъдат глобени, че са без маски. 

Депутатът от ПГ ГЕРБ-СДС Асен Балтов коментира пред медиите, че в пика на пандемията и с разпространението на "Омикрон" е редно депутатите да са на работа с маски. Той посочи, че при проверката е имало депутати без поставени предпазни средства. Пред журналисти Балтов отново потвърди, че ПГ ГЕРБ-СДС не приема "побългарения" сертификат у нас. Той каза, че неговото действие е неефективно. 

Пламен Абровски от "Има такъв народ" коментира, че не е знаел за проверката на СРЗИ предварително. На въпрос дали неговата група спазва изискването за носене на маски, той каза: "По принцип го спазваме".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ