СДС чакат покана от ГЕРБ за съюз и на местните избори

СДС чакат покана от ГЕРБ за съюз и на местните избори

СДС заявиха публична готовност да продължат съюза с ГЕРБ и за предстоящите местни избори.

"Очевидно когато един съюз работи добре, той трябва да се развива", заяви лидерът на СДС Румен Христов на пресконференция на партийното ръководство за анализ на резултатите от изпобирета за Европейски парламент.  Такива сигнали идвали и от срещите по места с актива на партията.

На този етап са водени само бегли разговори за продължаване на предизборното партньорство, допълни той. В същото време Христов коментира, че изборите за ЕП в България са били мнго трудни и на практика са били превърнати във "вот на недоверие към правителството". Победата той отдаде на мобилизацията на ГЕРБ и активната роля на Борисов в последната седмица.

В уводните си думи Христов изтъкна, че СДС - най-старата демократична формация, има отново представител в Брюксел в лицето на Александър Йорданов. Сред приоритетите, които той постави на фокус в работата на ЕНП, са постигането на повече интеграция, членството в Шенген и европейски граждани с европейски доходи.

"За нас резултатът на тези избори е успех - спряхме походът на БСП към властта", каза още той и подчерта, че България ще даде повече десни евродепутати отколкото Холандия.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ