Ще има голяма лява коалиция за предстоящия вот на 11 юли

Ще има голяма лява коалиция за предстоящия вот на 11 юли

Ще има голяма лява коалиция за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Това съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на "Позитано" 20. Предстои в следващите дни левицата да подпише споразумения с АБВ, "Движение 21", "Нормална държава". Трите формации са водени от знакови лица от миналото на Столетницата, напуснали я след сблъсъци с ръководството ѝ – Румен Петков, Татяна Дончева и Георги Кадиев. 

Продължават разговорите на БСП и с други партии, но лидерката на Нинова не обяви кои са те. По думите й, не са водени разговори с Мая Манолова и "Изправи се! Мутри вън!", нито със Жан Виденов. 

"Споразумението, което се обсъжда сега, е обединението да бъде за изборите за 46-ия парламент, но има и клауза, че подобна коалиция може да продължи и в бъдеще", уточни Корнелия Нинова. 

Тя разкри още, че новата коалиция ще се регистрира в ЦИК на 26 май под името "БСП за България".

 "Сегашният формат на коалиция "БСП за България" се запазва, т.е. досегашните ни партньори остават такива. Към формата ще сключваме споразумения за присъединяване и подкрепа за правене на общи политики с партиите, с които разговаряме, с които сме готови и с тези, които предстои да проведем разговори. С голяма увереност твърдя, че този нов и широк формат ще доведе до много по-добър резултат за партиите вляво и ще даде възможност за промяна на политиките. Отваря и широка врата за едно ляво-центристко управление", посочи още лидерът на червените.  

Лидерът на БСП заяви, че Георги Първанов и Румен Петков няма да участват в листите на коалицията.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ