Шулц става външен министър на Германия

Шулц става външен министър на Германия

Шулц става външен министър на Германия

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц ще напусне поста си на ръководител на партията и ще стане външен министър на Германия в предстоящия кабинет на страната, чийто състав става известен днес. Това съобщават немски медии, сред които в."Билд". 

Председателят на парламентарната фракция на неговата партия ГСДП - Андреа Налес, ще поеме ролята на партиен лидер на мястото му, в допълнение на длъжността, която заема в момента, съобщава "Зютдойче Цайтунг", като се позовава на партийни членове.

Говорител на социалдемократите нито потвърди, нито отрече информацията. 

"Билд" предава още, че кметът на Хамбург Олаф Шолц ще стане финансов министър и вицеканцлер, заминавайки за Берлин. Той е представител на социалдемократическата партия на Мартин Шулц. Така тя ще получи един от ключовите постове в страната - финансовото министерство, замествайки консервативния поддръжник на икономиите Волфганг Шойбле, който бе досегашен финансов министър. С това е по-вероятно Германия да отговори на амбициозните планове на френския президент Еманюел Макрон за реформа в ЕС и повече помощ от Германия за борещите се с проблеми икономики на Еврозоната. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ