Стара Загора също има избран кмет на първи тур, повечето областни градове отиват на балотаж

Стара Загора също има избран кмет на първи тур, повечето областни градове отиват на балотаж

Стара Загора също има избран кмет на първи тур, повечето областни градове отиват на балотаж

Живко Тодоров от ГЕРБ печели нов мандат като кмет на Стара Загора с 58% според предварителните данни от екзитпола на социологическите агенции и така става третият кмет от управляващата партия, който взема победа от раз. Останалите двама, както вече ви информирахме, са Димитър Николов, който започва четвърти мандат в Бургас с внушителните 65%, а Даниел Панов - трети, като градоначалник на Велико Търново с 57.3%.

Монтана най-вероятно също има избран на първи тур кмет. По информация на Нова телевизия кандидатът на ГЕРБ-СДС Златко Живков печели рекордния шести мандат с над 70%. 

Кандидатът на ГЕРБ Георги Мараджиев печели на първи тур кметския пост в община Стамболийски. Жителите на община Кричим решиха изборите още на първи тур като дадоха четвърти мандат на  Атанас Калчев от ПП "Движение нашият град" /77%/. В община Садово Димитър Здравков от БСП победи на вота кандидата на ГЕРБ Георги Буков, който бе единственият му конкурент. По предварителни данни за Здравков са гласували около 90 процента от избирателите. За него това ще е трети мандат.

Куриозът на днешния вот са изборите в Несебър. Печели ги арестуваният през седмицата за търговия с гласове досегашен кмет Николай Димитров с 62,3%

Кандидати на ГЕРБ излизат начело за балотаж идната неделя в 18 областни града.

Във Видин по данни на "Галъп" от паралелното преброяване Огнян Ценков от ГЕРБ получава 33,2%, Цветан Ценков – кандидат на СДС – 29%, а Любомир Георгиев – кандидат на БСП – 20,1%.

Кандидатът на ГЕРБ в Шумен Любомир Христов събира 34,8% на първи тур. Той отива на балотаж с Венцислав Венков от БСП /17,8%/.

В Ловеч изборът следващата неделя ще е между Корнелия Маринова от ГЕРБ, която днес печели 32% и Радина Банкова (БСП) - 26%.

Битка ГЕРБ-БСП се очертава и в Смолян. Тук кандидатът на ГЕРБ Николай Мелемов събира засега около 33 на сто от вота, а Стефан Сабрутев от БСП - 25%.

Във Враца Калин Каменов (ГЕРБ) води с 38%. На втори тур той ще се състезама с Момчил Младенов от БСП, който има 35%.

В Сливен Стефан Радев от ГЕРБ  води със значителна  преднина по данни от 18.00 часа и получава 43%. Втори е Кольо Милев (БСП) с 25%.

Балотаж ГЕРБ-БСП се очертава и в Разград, където кандидатът на ГЕРБ Валентин Василев засега е пред основния си съперник Денчо Бояджиев от Левицата. 

В Търговище битката на втори тур ще е между кандидатите на ГЕРБ и ДПС - съответно Дарин Димитров и Хамди Илязов.

В Силистра води кандидатът на ГЕРБ Юлия Найденова с около 32%. Кой ще застане срещу нея на втори тур все още не е много ясно и ще се определи от пълната обработка на протоколите. Тук с много малка разлика са Димитър Трендафилов (“Алтернативата на гражданите”, ВМРО, Партия на зелените) и Момчил Неков от БСП.

Почти изравнени по резултати са кандидатите, между които се очертава балотаж следващата неделя - Надежда Петкова от ГЕРБ с около 31% от вота и Йордан Йорданов (РБ) - 30%.

В Перник също води кандидатът на ГЕРБ Вера Церовска с близо 36%от вота на гласувалите. С нея на балотаж отива Станислав Владимиров от БСП д 32,6%.

Досегашният градоначалник на Габрово Таня Христова води убедително с около 48%, но не успява да премине от първи тур границата за нов мандат. Нейният опонент следващата неделя ще бъде Ивелин Николов от БСП.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ