Юлия Тимошенко не дава подкрепа нито на Зеленски, нито на Порошенко за втория тур

Юлия Тимошенко не дава подкрепа нито на Зеленски, нито на Порошенко за втория тур

Юлия Тимошенко не дава подкрепа нито на Зеленски, нито на Порошенко за втория тур

Лидерът на партия "Баткившчина" Юлия Тимошенко заяви, че не възнамерява да подкрепя на втория тур на президентските избори в Украйна нито действащия президент Петро Порошенко, нито шоумена Володимир Зеленски, предаде ТАСС.

На пресконференция в Киев тя каза, че "страната се намира в състояние на криза, в състояние на крайна бедност, а институциите са в руини".

"Смятам, че нито един от кандидатите, които по решение на Централната избирателна комисия отиват на втори тур, не е способен да се справи с предизвикателствата, които стоят пред страната", заяви Тимошенко. "Те не могат да спрат нито войната, нито нещастието", каза тя. "Затова не мога да поема отговорността", добави Тимошенко.

Лидерът на партия "Баткившчина" заяви, че сега усилията й ще бъдат насочени към това "на втория тур никой да не може да фалшифицира изборите".

"Задачата ни е да направим изборите честни", обяви Тимошенко и добави, че партията й ще помага на всеки президент, когото избере страната, но едва след като минат предстоящите наесен парламентарни избори, предаде БТА.

"Тогава ще започнем епохата на възраждане на тази страна, защото ние работихме не за президентските избори, ние работихме и ще продължим да работим за Украйна и украинците", каза тя.

По данни на украинската ЦИК във втория тур на 21 април ще участват кандидатът на партията "Слуга на народа" и шеф на киностудио "Квартал-95" Володимир Зеленски, получил 30,24 процента от гласовете, и действащият президент Петро Порошенко, подкрепен от 15,93 процента.

Тимошенко определи резултатите на Порошенко като фалшифицирани. "Твърдо мога да кажа, че що се отнася до резултатите му, изборите бяха фалшифицирани от украинския президент Петро Порошенко. И бяха не просто фалшифицирани, бяха изопачени", каза тя на днешната пресконференция.

Тимошенко заяви, че не вярва в украинското правосъдие и няма да оспорва изборните резултати, и призова привържениците си да се готвят за парламентарните избори наесен.

Само няколко месеца преди президентските избори Тимошенко водеше в социологическите проучвания, отбелязва Асошиейтед прес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ