Тръмп: Америка няма повече да търпи некоректни търговски практики

Тръмп: Америка няма повече да търпи некоректни търговски практики

Америка няма да търпи повече некоректни търговски практики и ще настоява за честна и справедлива търговия, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от световните агенции.

Тръмп говори на годишната среща на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) във виетнамския крайбрежен курорт Дананг.

Американският президент заяви, че няма да позволи "САЩ да бъдат използвани повече" и обеща да поставя Америка винаги на първо място.

От днес нататък ще се конкурираме на честна и равноправна основа, заяви Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

Държавният глава отбеляза, че САЩ са готови да сключват двустранни споразумения с всяка страна в Индийско-тихоокеанския регион, но само на базата на взаимно уважение и взаимна полза.

Макар че говори пред представители на страните от АТИС, той няколко пъти изрече Индийско-тихоокеански регион и подчерта значимостта на Индия в речта си, отбелязва Ройтерс.

Тръмп заяви още, че Китай незабавно трябва да реши въпроса с некоректните си търговски практики, които предизвикват "шокиращо" висок търговски дефицит, както и да отстрани пречките при достъпа до китайския пазар и кражбата на интелектуална собственост.

Аз не виня обаче Китай. В крайна сметка кой може да обвини дадена страна за това, че успява да се възползва от друга страна в полза на гражданите си?, каза Тръмп.

Отдавам дължимото на Китай, допълни той.

Тръмп посочи още, че целият свят е подкрепен от икономическото възраждане на Китай и че "нов оптимизъм" е завладял САЩ, откакто той е избран.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
Трус в Румъния стресна Северна България
Голямо количество силна отрова открито случайно в сграда в Плевен
Григор Димитров се класира за полуфиналите в Пекин
Руската инвазия обърна нагласите на финландци и шведи за членство в НАТО
Откриха обявените за издирване плевенски ученици
За успеха на българската фирма Евромастер: 30 години иновации и инвестиции в бизнеса