Тръмп критикува Китай заради Северна Корея

Тръмп критикува Китай заради Северна Корея

Бъдещият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да позволи на Северна Корея да създаде ядрени ракети, които могат да достигнат Северна Америка, и разкритикува Китай, че не помага на Вашингтон да реши проблемните теми с Пхенян, предава Би Би Си.

„Северна Корея току що заяви, че е в последния етап от разработването на ядрено оръжие, способно да достигне територията на САЩ. Това няма да се случи“, обяви Тръмп в Twitter.

Половин час по-късно той пусна нов туит: "Китай получаваше огромни суми и богатство от САЩ в абсолютно едностранна търговия, но няма да помага със Северна Корея. Чудесно.“

Лидерът на Северна Корея Кин Чен Ун заяви в новогодишното си обръщение, че страната му ще продължи да укрепва ядрения си потенциал, докато САЩ не прекратят агресивната си политика към страната му.

По-рано южнокорейски експерти предупредиха, че КНДР може да създаде до 2020 г. ракети, способни да достигнат САЩ.

През последните месеци Тръмп направи поредица от остри изявления към Пекин. След разговора с лидера на Тайван китайското външно министерство изпрати официален протест до действащия американски президент. Китай не признава Тайван за суверенна държава, смята я за своя провинция и затова е против официалните й контакти с други страни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
Шефът на "Фолксваген": На китайските производители на автомобили трябва да се позволи да избегнат митата, като инвестират в ЕС
S&P Global Ratings повиши кредитния рейтинг на Сърбия от "BB+" на "BBB-"
5 техники за израстване на екипния дух
"Живей добре като харчиш по-малко": новата стратегия на китайците за евтини алтернативи
Български учени създадоха прототип на човешка кожа за проучвания в областта на медицината и фармацията
Facebook ще ви показва още повече съдържание от акаунти, които не следвате