Тръмп на аудиенция при папа Франциск

Тръмп на аудиенция при папа Франциск

Доналд Тръмп се среща днес с папа Франциск – първата му среща в Европа. След нея предстоят разговори с италиански политици, преди американският президент да замине за Брюксел за форума на върха на НАТО.

Тръмп и папа Франциск вече влязоха в задочен спор заради миграцията и климатичните проблеми. Понтификът посети границата между САЩ и Мексико и заяви, че хората, които мислят за строителство на стени, а не на мостове, не са християни.

Новият президент на САЩ, първата дама Мелания и първата дъщеря Иванка ще бъдат приети  във Ватикана преди редовната аудиенция, която започва по традиция в сряда в 10,00 часа.

Трудно могат да се намерят двама толкова различни хора. Единият е йезуит, избрал за своя мисия да помага на бедните и бездомните, другият е бизнесмен, обкръжил се с милионери в правителството, коментира наблюдателят на Би Би Си.

След аудиенцията Тръмп ще разговаря с президента на Италия Серджо Матарела и с премиера Паоло Джентилони.

Снощи около 100 души ицлязоха на демонстрация в Рим с лозунги срещу Тръмп.

Протестна акция срещу новия американски президент се очаква и в Брюксел.

Тръмп пристигна в Италия от Израел, където се срещна и с лидера на Палестинската автономия Махмуд Абас и заяви, че „ще направи всичко, за да настъпи мир между израелци и палестинци“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ