Тръмп: Няма да позволя победата ми да бъде открадната!

Тръмп: Няма да позволя победата ми да бъде открадната!

Няма да позволя победата ми да бъде открадната чрез корупция. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от световните медии. 

„Целта ни е да защитим неприкосновеността на изборите. Няма да позволим на корупцията да открадне такива важни избори или които и да са избори и не можем да допуснем някой да принуждава избирателите да замълчат или да фалшифицира резултатите от вота", отбеляза президентът пред журналисти в Белия дом.

Тръмп каза, че се смята за победител на президентските избори и обвини демократите, че се опитват да откраднат изборите, да ги фалшифицират и чрез измамни допитвания са се опитали да разколебаят гласоподавателите да не ходят до урните.

Тръмп каза, че сега всички признават, че допитванията, които са правили медиите, са били намеса на влиятелни групи в изборите в истинския смисъл на думата. Президентът каза, че допитванията са били правени така, че избирателите да си останат у дома, като се създаде илюзия за предимство на кандидата на демократите Джо Байдън и се намали възможността на републиканците да набират средства за кампанията си.

Президентът прогнозира, че изходът от изборите ще се реши във Върховния съд и ще има много съдебни дела. Имам чувството, че в крайна сметка ще се наложи съдиите да произнесат присъда, подчерта Тръмп. 

Междвуременно кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън каза, че е уверен в победата си над настоящия държавен глава Доналд Тръмп и поиска всички да запазят спокойствие докато броенето на гласовете продължава, предадоха световните агенции.

Не се съмняваме, че когато броенето приключи, сенатор Харис и аз ще бъдем обявени за победители. Затова, моля всички да запазят спокойствие, каза Байдън пред журналисти.

Броенето вече завършва, много скоро ще разберем всичко, изтъкна Байдън, цитиран от ТАСС

По данни на „Асошиейтед прес“ Байдън разполага с 264 електорални гласа от 270 нужни за спечелване на президентския пост. Тръмп има 214 гласа. 

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ