Тръмп: САЩ ще дарят 50 млн. долара за жените предприемачи

Тръмп: САЩ ще дарят 50 млн. долара за жените предприемачи

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща днес неговото правителство да даде 50 милиона долара за жени предприемачи, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Парите ще бъдат преведени на фонд на Световната банка за подпомагане на жените предприемачи в развиващите се страни, каза Тръмп на събитие в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Хамбург. Той изрази увереност, че този фонд ще "преобрази живота на милиони, милиони и милиони хора".

Тръмп похвали жените с предприемачески дух. Моята собствена бизнес кариера щеше да е много по-трудна, ако имах повече жени конкуренти, пошегува се американският президент милиардер, който влезе в Белия дом през януари.

Той подчерта, че "осигуряването на възможности на жените е основна ценност".

Тръмп говори на обяд, на който фондът бе представен официално.

Програмата, за която САЩ ще дарят пари, ще помогне на жени в развиващите се страни да получат достъп до финансиране, пазари и мрежи за започване на нов бизнес. Съединените щати ще са една от държавите основатели на фонда, каза Белият дом.

Германският канцлер Ангела Меркел включи в инициативата дъщерята на американския президент Иванка Тръмп.

Горд съм с работата на Иванка, каза нейният баща. Той се пошегува, че единственото лошо за нея може да е фактът, че той е неин баща. "Ако не беше моя дъщеря, щеше да й е много по-лесно", каза Тръмп.

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким обяви, че за фонда са събрани общо 325 милиона долара. Сред донорите са Съединените щати, Германия, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Канада.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ