Управляващите канят Радев на среща през медиите

Управляващите канят Радев на среща през медиите

Коалиционният съвет предлага да направи среща с президента Румен Радев, в която да се изяснят абсолютно всички обстоятелства, свързани с освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Това е най-добрият начин да се реши въпросът, другото е напрежение и ескалация на конфликт между институциите и в никакъв случай това няма да е добре за държавата като цяло, съобщи лидерът на Атака" Волен Сидеров след заседанието на управляващата коалиция днес.

Очакваме отговор на президента за удобно за него време и място на среща на тази тема, допълни той.

Случаят с освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов се "позаплете" и в Коалиционния съвет днес стигнахме до извода, че не е добре, когато няма добра комуникация между институциите, каза Волен Сидеров.

Нека БСП се обърне към своя президент и да го помоли да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов, за да можем да гласуваме оставките, които те толкова искаха и за които ни обвиняваха, че ги бавим, призова от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Обръщаме се чрез медиите - защото явно президентът желае диалог чрез медиите и заявяваме готовност за среща на която президентът да каже защо не иска да подпише указа", каза още Цветанов и декларира, че управляващата коалиция не иска конфронтация с президентската институция и президента на държавата. Към момента продължава да няма подписан указ, "явно се цели нещо по-различно, а не това, което трябва да е в една нормална демокрация.", допълни той

В отговор на упрека на Радев, че не е била спазена съгласувателната процедура за указа, Цветанов обясни, че тя е задължителна при назначаването на бъдещ главен секретар. "Но, сега сме друга хипотеза - самият главен секретар е поискал да бъде освободен и Министерският съвет е стартирал процедура за неговото освобождаване", посочи той.

Предвиждаме точка първа в дневния ред на Народното събрание в четвъртък, 20 септември, да е оставката на тримата министри, уточни  Цветанов, като добави, че се надява дотогава президентът Радев да подпише указа за освобождаването на Младенов от поста главен секретар на МВР.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ