Управляващите в Испания отхвърлят възможността за предсрочни избори

Управляващите в Испания отхвърлят възможността за предсрочни избори

Управляващите в Испания отхвърлят възможността за предсрочни избори

Близък сътрудник на новия испански премиер Педро Санчес отхвърли възможността за отхвърли възможността за провеждане на предсрочни избори, въпреки че управляващата Социалистическа партия има само 84 депутати в 350-местната долна камара, предаде Ройтерс.

В събота Санчес положи клетва като седмия премиер на Испания след смъртта на диктатора Франсиско Франко през 1975 г. и възстановяването на демокрацията в страната.

Той замени на поста консерватора Мариано Рахой, който беше свален от власт вчера след вот на недоверие, иницииран заради мащабен корупционен скандал около испанската Народна партия.

„Определено е необичайно да се управлява само с 84 депутати, но политическата ситуация в страната остава фрагментирана и всичко сочи, че това няма да се промени с нови избори“, каза Хосе Луис Абалос, който е определян като дясната ръка на Санчес.

По-рано, друг сътрудник на Санчес заяви, че крайнолявата партия "Подемос", която помогна за свалянето на Рахой, няма да вземе участие в новото правителство.

„Позицията на Педро Санчес е ясна. Това ще е правителство на Социалистическата партия, правителство на малцинството“, каза Маргарита Роблес пред радио Кадена Копе.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ