Венецуела под все по-голяма изолация

Венецуела под все по-голяма изолация

Венецуела под все по-голяма изолация

Венецуела попада под все по-голяма изолация от съседните страни, заради "драстичното нарушаване на демократичните принципи", съобщава bTV.

След като САЩ наложиха санкции на венецуелския президент Николас Мадуро, запорирайки сметките му в страната, Южноамериканската организация за свободна търговия също реши да изключи страната от своите редици. Решението ще бъде взето официално на среща на външните министри на организация в събота. Перу дори заплаши с пълно скъсване на дипломатическите отношения с Венецуела. 

Мерките биват наложени заради спорните избори за национално конституционно събрание в неделя. Много от държавите - съседки на Венецуела не признават изборите, включително и САЩ. Според опонентите учредителното събрание, което ще може да отмени решенията на парламента, е последната крачка от въвеждането на диктаторски режим, подобен на този в Куба. 

По време на масовите протести в страната срещу опита на президента да измени конституцията и така да увеличи правомощията си, бяха убити 10 души по официални данни. В четвъртък силите за сигурност на Венецуела поеха контрола на част от сградата на парламента.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ