ВМРО, "Атака" и "КОД" подадоха документи в ЦИК

ВМРО, Атака и КОД подадоха документи в ЦИК

Партия ВМРО, "Атака" и "Консервативно обединение на десницата" подадоха документи в Централната избирателна комисия за регистрация за предстоящите парламентарни избори.

Входирането на документите на "Атака" не мина без напрежение. Спор възникна на входа на ЦИК между лидера на "Атака" Волен Сидеров и служители на НСО, които спряха медията му "Алфа Атака" да заснеме подаването на документите в изборната комисия. В крайна сметка, в сградата бе допуснат оператор на телевизията, а Сидеров се похвали влизайки, че за регистрацията на партията за изборите са успяли да съберат два пъти повече от нужния брой подписи. 

"Дано не ги отхвърлят, защото очаквам всякави мръсни номера. Съставът на ЦИК трябва да бъде сменен, защото е приел решение, което Върховният административен съд отхвърли. Така партията остава без представители в РИК, защото е изключена от "Обединени патриоти", където бе заедно с НФСБ и ВМРО. Ние сме сигурни, че сега в момента отиваме да участваме в един купен мач. Това е нашето виждане. Ако питате "Добре, защо ще участвате тогава в купен мач?" - защото сме "Атака", каза още Сидеров.

Според него, изборите ще бъдат фалшифицирани и подправени в интерес на ГЕРБ и ДПС. "Място в парламента ще намерят само тези, които ГЕРБ посочи, като например ВМРО и "новия годеж между НФСБ и Марешки", обясни той. Лидерът на "Атака" поиска и смяна на състава на борда на директорите на "Информационно обслужване". "Това е една фирма, която в пълно затъмнение работи. Настояваме пред министъра на транспорта Росен Желязков да смени директорите и да сложи независим надзор, за да може да имаме поне малка надежда, че ще има честни избори", обясни Волен Сидеров.

Лидерът на "КОД" Петър Москов пък каза, че водената от него формация има конкретни решения за проблемите в България, а не само празни приказки и обещания. "КОД" е дясна консервативна партия. "КОД" се основа, за да защитава ценностите на дясното. Нашите идеологически противници в тази кампания и по принцип, са онези говорители на розовия революционен хаос, които както винаги обещават светло бъдеще, но не казват нищо за конкретните, реалните решения на гражданите", заяви Петър Москов. 

Близо 8 000 подписа внесе ВМРО за регистрацията си в ЦИК. "Партията се явява самостоятелно на парламентарните избори на 4-ти април и очакванията й са да измести ДПС", заяви председателят на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов. 

"Надяваме се в следващия парламент всички български партии, с изключение на ДПС, наистина да застанат зад една обща платформа и пет-шест неща, важни за държавата, всички да ги подкрепят, защото това разделение, което се случва в момента в българското общество, не е полезно нито за България, нито за гражданите на България. Смятаме, че политиците трябва да си преглътнат егото и да работят за интересите на българските граждани и на България. Да излезем по-бързо от тази икономическа криза, която е свързана с пандемията", каза Ангелов. 

Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов ще бъде водач на листата за народни представители на предстоящите избори в Русе. Сред кандидатите са бизнесмени, педагози, лекари, както и представители на граждански организации.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ