ВМРО блокира кръстовището пред ЦУМ

ВМРО блокира кръстовището пред ЦУМ

ВМРО блокира кръстовището пред ЦУМ

Граждани, симпатизанти и познати лица от структурите на ВМРО блокираха кръстовището на бул. „Тодор Александров“ пред ЦУМ за половин час в знак на недоволство срещу повишението на цените на тока, горивата, парното и продуктите от първа необходимост.

Сред участниците в акцията бяха евродепутатът Ангел Джамбазки, зам.-председателите на партията Атанас Стоянов, Искрен Веселинов и доц. Милен Михов, членовете на националното ръководство Александър Сиди, Борис Вангелов и Красимир Богданов.

 

 

Решението е взето по-рано днес, по време на Организационен съвет. В изявление, публикувано от партията, става ясно, че час преди протеста са отправени „искания към държавата“, че ако не се предприемат спешни мерки, включително закриване на КЕВР и спиране на износа на електроенергия, „изненадващите протестни действия в цялата страна ще прераснат в гражданско неподчинение“. Не става ясно до кого точно са били адресирани тези искания.

От партията поясняват, че блокирането е „предупреждение към държавните институции, че трябва да бъдат предприети спешни мерки за овладяване на ценовия шок“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ