Историк и журналистка - кандидат-президентската двойка на ВМРО

Историк и журналистка - кандидат-президентската двойка на ВМРО

Историк и журналистка - кандидат-президентската двойка на ВМРО

Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са кандидатите на ВМРО за президент и вицепрезидент, съобщиха от партията. Това е кандидатурата на всички българи в България, Битоля, Охрид и навсякъде по света. Доц. Милен Михов е бил номиниран за кандидат-президент от Националния младежки комитет на ВМРО и българи от Македония, а кандидатурата му е била приета единодушно на днешното заседание на Националното ръководство на политическата формация. Решението беше взето след обсъждане на още пет кандидатури, обясниха от ВМРО.

Доц. д-р Милен Михов е семеен, с три деца и с трима внуци. Преподавател по Нова история във Великотърновския университет, депутат  в 43-ото и 44-ото Народно събрание, заместник-председател на Комисията по образование и наука. Помощник-ректор на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ в периода от 2007 до 2021 г., ръководител катедра „Нова и най-нова история на България“ (2011-2014). Заместник-председател на ВМРО. Председател е и на ретро клуб „Трабант“ – Велико Търново. Член на регионален клуб „Традиция“ – Велико Търново и клуб „Братя по оръжие“.

Мария Цветкова е семейна с едно дете. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА и 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика. Била е народен представител в 44-ото Народно събрание и заместник-председател на Комисията по културата и медиите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ