ВМРО задава 5 въпроса към претендентите за "Дондуков"2

ВМРО задава 5 въпроса към претендентите за Дондуков2

ВМРО задава 5 въпроса към претендентите за "Дондуков"2

Часове преди дебатът между основните претенденти за президентския пост ВМРО изпрати писмо до кандидатите, достигнали до балотаж, в което отправя пет въпроса към тях. От партията посочват, че достигането до втори тур на изборите за президент и вицепрезидент говори, че Румен Радев и Анастас Герджиков са спечелили в най-голяма степен доверието на българите, което от своя страна носи голяма отговорност. Ето защо от ВМРО настояват да чуят становището им по някои важни за страната ни въпроси, в това число по преговорите със Северна Македония за членство в Европейския съюз, еднополовите бракове, зелената сделка, проекта АЕЦ "Белене" и нови мощности в АЕЦ "Козлодуй", наборната военна служба, както и разширяване на президентските правомощия. 

Ето петте въпроса, които ВМРО отправя към Радев и Герджиков:

1. При какви обстоятелства бихте били „за“ започване на преговори с Република Северна Македония за членство в Европейския съюз? Склонни ли сте на ревизия на Договора за приятелство и добросъседство между България и Македония и на Декларацията на Народното събрание, приета на 10 октомври 2019 г.?

2. Бихте ли наложили вето на законодателство, което узаконява еднополовите бракове или еднополовото съжителство?

3. За или против „Зелената сделка“? Какво е мнението Ви за реализацията на проекта „Белене“ и нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“?

4. Смятате ли, че трябва да се върне наборната военна служба?

5. Подкрепяте ли идеята за разширяването на президентските правомощия и ако да, в каква посока? 

От ВМРО са убедени, че давайки отговор на тези въпроси, Радев и Герджиков ще помогнат на българските избиратели да вземат своето информирано решение кой кандидат да подкрепят на втори тур на изборите за президент и вицепрезидент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ