Заев: Членство в ЕС е едниствения вариант за нас

Заев: Членство в ЕС е едниствения вариант за нас

Заев: Членство в ЕС е едниствения вариант за нас

Република Северна Македония и целият регион нямат друга алтернатива, освен членство в Европейския съюз, заяви премиерът Зоран Заев днес на пресконференция в Охрид след края на втората среща в рамките на инициативата за регионално сътрудничество.

„Преди два дни в Женева имахме възможността да чуем от висши представители на Франция, че тя не е против разширяването на ЕС и не предлага алтернатива на пътя ни към пълноправно членство в ЕС. Република Северна Македония няма друга алтернатива, освен членство в ЕС и считам, че целият регион няма друга алтернатива, освен членство в Съюза. Но това, което правим днес, е всякак да се възползваме от всички потенциални възможности, които имаме преди нас, и да подобрим качеството на живот в целия регион. Нека да сближим целия регион и да използваме всички възможности, които ще донесат добър живот на всички в региона“, каза Заев.

„Считам, че тази инициатива изпраща много положително послание до страните-членки на ЕС, че със засилването на сътрудничеството в региона с още по-голямо внимание трябва да се фокусират тук и да дадат възможност за ускоряване на процеса на интеграция на целия регион в ЕС. Вярвам, че го заслужаваме и че това, което правим, е в полза на целия регион, но вярвам, че е в полза и на Европейския съюз“, каза Заев.


 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ