Зеленски е готов за среща с Путин във всякакъв формат

Зеленски е готов за среща с Путин във всякакъв формат

Зеленски е готов за среща с Путин във всякакъв формат

Украинският президент Владимир Зеленски е готов за среща с руския си колега Владимир Путин в какъвто и да било формат. Това потвърди самият той по време на пресконференция, цитиран от ТАСС.

„Искам да имам такава среща. Не ме е страх от нито един формат… Готов съм“, каза Зеленски.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров каза, че Зеленски е добре дошъл в Русия за обсъждане на нормализиране на двустранните отношения, но ако украинският лидер желае да говори за Донбас, трябва да се обърне към Контактната група, за да обсъди съответната тема. Лавров посочи Москва, Санкт Петербург и Сочи като възможни места за срещата. В отговор Зеленски изрази изненада от споменаването на Сочи.

„Какъв е смисълът да ме канят в Сочи? Да ме пуснат да карам ски ли? За какво говорим? Сериозни неща. Добре, нека се срещнем в Одеса и да поплуваме в морето. Говоря за сериозен диалог. Имаме много предизвикателства и много проблеми“, каза украинският президент.

В идния петък, на 4 февруари, предстои среща на Путин с китайския президент Си Дзинпин. Руският държавен глава ще присъства на откриването на зимното издание на Олимпийските игри в Пекин. Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, каза, че не се планират други срещи с високопоставени лица по време на посещението.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ