Д-р Александър Киряков от Хасково стана Дентален мениджър на годината 2019

Д-р Александър Киряков от Хасково стана Дентален мениджър на годината 2019

Д-р Александър Киряков от Хасково стана Дентален мениджър на годината 2019

Носител на голямата награда „Дентален мениджър на годината“ 2019 и статуетката „Адмира“ е д-р Александър Киряков от „Дентална клиника „Александър Киряков“, Хасково. Наградата му бе връчена от г-жа Султанка Петрова, зам.- министър на труда и социалната политика, на тържествена церемонията, което се проведе в х-л „Маринела“, София, на 2 ноември т.г.

Събитието привлече над 150 гости – официални лица, представители на целия дентален бранш, журналисти и др.

Това бе десетото юбилейно издание на конкурса.

Първа награда в категория „Дентален мениджър на клиника” получи Дентална клиника K-Dent, Пловдив, д-р Павел Кръстев.

С първа награда в категорията „Дентален мениджър на кабинет” бе отличена Дентална практика „Созопол Дент”, Созопол – д-р Елена Котакова. Тя получи и грамота „Дентален мениджмънт с отдаденост и сърце“.

Бяха раздадени и много специални награди.

За първи път журито на конкурса учреди нова награда - „Дигитален дентален мениджър на годината“. Неин носител е д-р Неделчо Ситнов, Дентална клиника „Сити Дент”, Пазарджик, с конкурентно предимство и принос – дигиталните технологии в помощ на българските дентални практики.

„Ключът към успеха“ - специалната награда от името на Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ), стана притежание на д-р Красимир Аврамов и д-р Мила Стоянова, Ортодонтска практика Smile Art, Варна.

Най-зъболекарската награда - „Фамилната дентална практика – традициите раждат бъдещето“, отиде при д-р Асен Маринов, „Дента Консулт”, София. Той стана носител и на наградата за „Екипен дентален мениджмънт”.

През миналата година д-р Боривойе Чирич, Сърбия взе участие в конкурса. През тази се включи нашата сънародничка д-р Десислава Дермастя, със собствена практика в Любляна, Словения. Д-р Дермастя бе отличена с наградата „Дентална практика с предприемачески дух и визия за бъдещето“.

Наградата „Инвестиции с ясен фокус“ получи д-р Смилен Смилов, София, Дентални клиники „София Краун”.

Отличието „Дентални кабинети с измеренията на клиника“ бе дадено на Дентални кабинети „Вита Дент“, Пловдив, д-р Хари Ховагимян и Емилия Ангелова-Ховагимян. Специално за д-р Хари Ховагимян и Емилия Ангелова-Ховагимян журито отбеляза: „Впечатли ни и един проект, върху който собствениците и управители на тази практика

работят и който е свързан с безопасността на пациентите. На пациентите изобщо в България. Пожелаваме им успех!“.

Водещи на церемонията бяха д-р Неделя Щонова, за първи път в тандем с денталния лекар д-р Димитър Ковачев от Пловдив. Тъй като конкурсът „Дентален мениджър на годината – „Адмира“ е изцяло български патент, по случай неговата 10-годишнина церемонията по награждаването премина под знака на българското. Водещите бяха облечени в народни носии - церемонията бе открита от гайдаря Динко Палазов, а д-р Неделя Щонова поднесе приятна изненада – изпя „Бела съм, бела, юначе“.

Сред официалните гости бе и председателят на Българския зъболекарски съюз (БЗС) д-р Николай Шарков, главният секретар д-р Борислав Миланов, както и редица колеги от ръководството на зъболекарския съюз.

Деканът на ФДМ-София проф. Андон Филчев също бе сред официалните гости и прочете поздравителен адрес.

По случай 10-годишнина на конкурса д-р Венета Павлова, председател на журито и зам.-председател на АДМБ, връчи почетни плакети „За доверие и партньорство“ на партньорите на АДМБ през годините, а на БЗС грамота за „Цялостна безрезервна подкрепа и доверие към АДМБ и конкурса. За дългогодишно коректно партньорство в името на просперитета и авторитета на прекрасната ни професия“.

Бе отчетено, че за 10 години над 100 дентални приктики и зъботехнически лаборатории от цялата страна са участвали в конкурса. От Асеновград, Бургас, Благоевград, Варна, Враца, Видин, Габрово, Дряново, Елин Пелин, Карнобат, Козлодуй, Момчилград, Плевен, Пловдив, Павликени, Пазарджик, Перник, Русе, София, Созопол, Сандански, Стара Загора, Тервел, Тутракан, с. Телиш, Хасково, с. Црънча, Шумен. И вече от Словения и Сърбия.

За първи път в историята на конкурса голямата награда „Дентален мениджър на годината“ 2019 и статуетката „Адмира“ е с адрес - Хасково.

Журито прецени, че една от най-престижните награди - „Българска дентална клиника с европейски измерения“ – отива в историята. Мотивите: „За тези 10 години - представете си ги като стъпала, ние установихме, че българските денталните практики, участващи в конкурса, се изкачваха и постепенно стигнаха най-високото стъпало - европейското. Днес можем да направим заключението, че българските дентални практики, участвали в конкурса, са с европейски измерения. Те извоюваха тази награда, те са нейните носители - за себе си, за своите пациенти.“

Традиционно Асоциацията на денталните мениджъри в България е инициирала и участвала в благотворителни каузи. През тази година каузата на АДМБ е по-различна. Тя бе обявена от д-р Мария Сапункьова, Русе: Каузата ни ще бъде посветена върху това да повишаваме знанията, уменията на българските студенти по дентална медицина как да управляват своите дентални практики, когато напуснат студентската скамейка. Ще

организираме за първи път семинар специално за тях, за да им дадем основа, за да ги подготвим за пазарната среда, в която те ще търсят своето място. Струват си усилията бъдещите ни млади колеги да получат нашата подкрепа.“

В журито на конкурса бяха включени д-р Венета Павлова, председател на журито, г-жа Мария Шишкова, управляващ съдружник на Еймс Хюман Кепитал, д-р Силвия Димитрова, зам.-председател на БЗС, д-р Диана Бушкалова, председател на АДМБ, д-р Нелия Михайлова от УС на АДМБ, Д-р Павел Панов, София, победител в конкурса 2018, д-р Мария Сапукьова, Дентална клиника „Дукови, Русе, победител в конкурса 2016, д-р Константин Думанов, фирма „Дентакон“, д-р Радослав Таков, победител в конкурса 2015. В състава му влиза и Сергей Пенов, издател на „Стоматологичен свят”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ