KFC изтегли реклама от Великобритания заради коронавируса

KFC изтегли реклама от Великобритания заради коронавируса

KFC изтегли реклама от Великобритания заради коронавируса

Веригата ресторанти за бързо хранене KFC изтегли от британския пазар своя реклама с популярния си слоган “Finger Lickin’ Good” („Да си оближеш пръстите!“) след оплаквания на потребители заради коронавируса, предаде Marketing Dive.

[[{"fid":"350300","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1280,"width":1920,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Mother London

163 души са подали сигнал на Органа за рекламни стандарти ASA, че криейтивите от кампанията на бранда, разпространявани по билборди, са неподходящи във време, в което властите апелират гражданите да не докосват лицето си и да мият ръцете си често.

Рекламата е дело на лондонското подразделение на комуникационната агенция Mother и по график трябва да остане на показ още няколко месеца. Засега обаче планът се отлага за неопределен период от време.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ