Обсъждат отлагане на фестивала „Златен лъв“ в Кан

Обсъждат отлагане на фестивала „Златен лъв“ в Кан

Обсъждат отлагане на фестивала „Златен лъв“ в Кан

Екипът на международния фестивал „Златен лъв“ в Кан обсъжда евентуалното му отлагане заради коронавируса, предаде Advertising Week. Финалното решение ще бъде обявено до 15 април.

Към момента събитието остава на датите 22-26 юни, а дали ще бъде изместено за 26-30 октомври, зависи от развитието на епидемията във Франция, една от горещите точки на заболяването, в следващите дни.

„Консултирахме се с клиентите и партньорите ни и взехме мерки да осигурим гъвкавост, ако се нуждаем от нея. Както винаги, безопасността на всички участващи е наш основен приоритет и всяко решение, което вземем, ще се отрази на това“, съобщи в официално изявление управляващият директор на ежегодното събитие, Саймън Кук.

Фестивалът „Златен лъв“ събира около 12 хил. професионалисти от маркетинговата, филмовата, музикалната и технологичната индустрия всяка година. В уебсайта на събитието все още могат да бъдат закупени билети за месец юни.

До момента във Франция има поне 1800 случая на заразени с COVID-19 и най-малко 33 жертви.

Вследствие на създалата се извънредна ситуация, бяха отменени и редица други значими мероприятия. Едно от първите такива беше Световният мобилен конгрес, насрочен за месец февруари в Барселона. Музикалният фестивал „Коачела“ бе отложен за октомври.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ