Актуализираха бюджета на София с над 6 млн. лв.

Актуализираха бюджета на София с над 6 млн. лв.

Актуализираха бюджета на София с над 6 млн. лв.

Столичният общински съвет прие актуализация на бюджета на Столична община за тази година с 6 600 000 лева. Средствата са необходими за осигуряване на нормалното функциониране на градския транспорт и за поддържане на чистотата в града. Отпускат се и още 3,5 милиона лева за транспортните дейности през 2021 година, предава БНР.

Допълнителни 3 100 000 лева се отпускат за почистването на града, обясни зам.-кметът Дончо Барбалов. "Целта ни е да осигурим достатъчно средсства, за да може, до края на годината, да се разплащаме с фирмите, съобразно извършената от тях дейност в почистване на града", добави той. 

По-рано общинският съвет прие със 17 милиона лева да бъдат увеличени средствата за почистване на София за следващата година. За чистотата на града ще бъдат използвани близо 240 милиона лева. 

"Ще бъде увеличено миенето на улиците от пет на седем пъти за вътрешнокварталните улици и улиците от обществена значимост и от пет пъти на шест пъти – улиците и булевардите по трасето на градския транспорт. Правим и площадки за едрогабаритен отпадък и строителен отпадък", обясни зам.-кметът по екология Десислава Билева. 

Училищните автобуси ще могат да се движат в бус лентите, решиха още общинските съветници. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ