Археолози ще следят разширението на Околовръстното

Археолози ще следят разширението на Околовръстното

Агенция "Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за избор на изпълнител за извършване на археологическо наблюдение  при строителството на Софийския околовръстен пъ т.

Според  Закона за културното наследство  археологическото наблюдение е теренно проучване за установяване на наличието на археологически структури на дадено място. То се извършва по време на  строителните дейности , за да не се допусне да бъдат унищожени или застрашени неизвестни археологически обекти.

Шесткилометровата отсечка , чието изграждане предстои да започне в кратък срок, ще бъде с две платна с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез четири пътни възела - п. в. "Стар Лозенски път", п. в. "Патриарх Герман", п. в. "Самоковско шосе", п. в. "Младост".

Ще бъдат изградени три пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

С реализацията на проекта ще се улесни движението на транзитния трафик и връзката между автомагистралите "Струма" и "Тракия".

Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ