Два месеца бонус за абонати на "синя" и "зелена" зона в София

Два месеца бонус за абонати на синя и зелена зона в София

Два месеца бонус за абонати на "синя" и "зелена" зона в София

Абонаментите за "синята" и "зелената" зона в София да се удължат с 2 месеца за хората, които имат стикери за платено локално паркиране, реши Столичният общински съвет. Мярката ще важи за стикерите, издадени преди 6 май 2020 г. и ще обхване около 28 000 души, като така хората, живеещи в района на платените зони за паркиране в столицата, ще бъдат компенсирани за близо двата месеца, в които те не са работели. 

Компенсации ще има и за фирмите със служебен абонамент за паркиране. Тези, които са сключили договор за услугата преди 18 март и той е за период на действие след тази дата, няма да плащат за абонамент до изтичането на договора, но не за повече от 1 месец и 19 дни. Тези със сключени договори след 18 март ще бъдат освободени от плащане на такса за периода до 6 май.

За промени в наредбата и по-специално местата за служебен абонамент настоя независимият общински съветник Борис Бонев от "Спаси София". Според него в момента има подзони в синята зона за паркиране, на които 84% от местата са заети от служебен абонамент. Той настоява за промяна на възможностите за предоставяне на места за служебен абонамент за министерства и други институции, като те се намалят до две на ведомство.

От Столичната община заявиха готовност "зелена" зона за платено паркиране да бъде обособена в квартал „Иван Вазов“, а в центъра на града "синята" зона да бъде разширена до бул. "Евлоги Георгиев" и да навлезе в района на ул. "Оборище". По този начин ще се облекчат жителите на съответните квартали, обоснова се зам.-кметът по транспорта на Столичната община Кристиан Кръстев. По думите му, на този етап въобще не се мисли за повишаване на цената за паркиране в зоните. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ