Строгите мерки в София остават в сила и по време на Великден

Строгите мерки в София остават в сила и по време на Великден

Строгите мерки в София остават в сила и по време на Великден

До края на Великденските празници не бива да се правят промени в режима, но обмисляме и сме готови с организация за постепенно облекчаване на достъпа до паркове и планини след това. Заедно с това мислим и сме готови да създаваме организация за постепенно облекчаване особено на първо време за семействата с деца. За мен те са най-потърпевши от стоенето вкъщи. Това обяви пред Агенция “Фокус“ кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с обявената по-рано днес идея от премиера Борисов за облекчаване на посещенията на парковете.

„Изпратила съм писмо до Българската православна църква. Те имаха своето решение. И те апелираха повечето хора да останат вкъщи по тези празници. Имам изискването да бъдат спазвани всички правила в и около църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии около църквите“, каза още кметът на София

От началото на седмицата се почистват и дезинфекцират улици, булеварди, подлези и други обществени места. От утре Столичният инспекторат ще започне проверки дали собствениците на кучета почистват след тях. А 25 доброволци от този четвъртък ще се включат в дезинфекцията на градския транспорт.

„На 10 последни спирки ще бъдат направени 10 екипа, които първоначално ще бъдат подкрепени от колегите ми от Дирекцията “Аварийна помощ и превенция“. Знаете, че основната задача е на Столичния авто и електротранспорт в това отношение и на “Метрополитен“ в метрото“, каза още Фанндъкова.

Тя препоръча на хората в градския транспорт да използват маски и изтъкна, че най-важната задача е да не се допусне разпространението на заразата.

Във връзка с предложение на общински съветник да отпаднат „синята“ и „зелената“ зона, тъй като има престояващи с дни коли на паркинг, Фандъкова отговори: "Имам такива сигнали, има такива наблюдения. Всичко се наблюдава постоянно от ЦГМ и се обсъжда постоянно. Така че ще продължим наблюдението, ще продължат обсъжданията. Има общински съветници, които са много активни. Благодаря на всички тях, те са от различни политически сили. Много важно е да бъдем единни в този момент. Така че с тях също обсъждаме не само икономическите мерки в подкрепа и на бизнеса и при актуализацията на бюджета, но също така и действията в целия град. Градът е голям, имаме нужда от всеки един сигнал, от всяко едно мнение на граждани, на съветници и районни кметове. Благодарна съм на всички, които ми пращат информация, тя е много ценна. Уверявам всички, че разглеждаме внимателно всеки сигнал и реагираме своевременно, за да може да коригираме някои от дейностите".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ